El Consell Valencià de la Joventut i l’IVAJ col·laboraran de forma conjunta en la confecció de l’Estratègia de la Joventut

El Consell Valencià de la Joventut col·laborarà amb l’IVAJ en la confecció de l’Estratègia Valenciana de la Joventut, el nou full de ruta que marcarà les línies a seguir en l’àmbit de polítiques juvenils a llarg termini. Aquest és el compromís assumit per ambdues entitats, que han encetat «una nova etapa de contactes» amb l’objectiu «d’unir esforços en benefici dels i les jóvens valencianes», ha afirmat el president del Consell, Natxo Mollà, qui ha encapçalat aquest primer encontre junt amb Jesús Martí, director de l’IVAJ.

Durant la reunió, Mollà ha recordat el treball que des del Consell «fem per a escoltar el col·lectiu juvenil valencià, la veu dels quals estarà representada al nou text que està elaborant actualment la Generalitat». I l’exemple més clar, destaca, és la campanya ‘Opina Jove’, on s’han arreplegat centenars de propostes de diferents temàtiques. Ara, totes aquestes suggerències es debatran en l’Assemblea General Ordinària del Consell Valencià de la Joventut, que tindrà lloc el primer cap de setmana de març a Benicàssim, a la Plana Alta. Una vegada aprovades «les facilitarem a l’IVAJ per a poder incorporar-les», ha dit Mollà, qui també ha destacat el paper del Consell com a altaveu de les reivindicacions de l’entramat associatiu juvenil valencià.

MÉS FORMACIÓ

Tant el Consell Valencià de la Joventut com l’IVAJ continuaran impulsant durant aquest any cursos de formació oberts a tot el món. Pel que fa al Consell, enguany seran més de deu cursos formatius, de totes les temàtiques, amb la novetat que l’IVAJ, per primera vegada, col·laborarà en la difusió i comunicació dels mateixos.

Així mateix, també s’ha parlat del desenvolupament de la Llei de Polítiques Integrals de Joventut, «en la qual s’incorporaran les propostes del Consell per a la regulació de les activitats d’educació en el temps lliure». A més a més, també s’inclourà un representant del Consell de la Joventut en la taula de seguiment cel Pla de Suport a l’Associacionisme Juvenil, que serà escollit el més prompte possible.

D’altra banda, també s’ha avançat en la redacció del conveni anual entre l’Institut Valencià de la Joventut i el Consell Valencià de la Joventut, un conveni que es preveu que es signe abans de final de mes.

A la reunió, celebrada ahir de vesprada, també ha assistit el gerent del Consell Valencià de la Joventut, Ignacio Mora, i el tresorer, Miguel Vargas, en la que és la primera d’un seguit de trobades mensuals per a fer un seguiment més proper i exhaustiu de tots els compromisos adquirits, de forma conjunta, pels dos organismes.